15 noiembrie 2024

Tocănița de vinete este o mâncare sănătoasă. În plus, vinetele pot fi preparate într-o mulțime de moduri. Le poți prepara pe grătar, la cuptor sau fierte. Iată o rețetă excelentă pentru zilele de post.

Ingrediente:2-3 vinete1 ceapă2 ardei grași2-3 roșii coapte 3 căței de usturoi50 ml ulei de măsline)Sare și piper după gust1 legătură de pătrunjel proaspăt1 ardei iute (opțional)

Spală vinetele și taie-le în cuburi de mărime medie, fără a le curăța de coajă. 

Apoi curăță și toacă și celelalte legume, pentru a le avea la îndemână când aprinzi aragazul.

Mod de preparare:

Încălzește uleiul la foc mediu. Adaugă ceapa tocată mărunt și călește-o.

Adăugă apoi ardei grași tocați în cuburi sau fâșii și a usturoiului tocat mărunt. Călește totul împreună pentru 5-7 minute, până când ardeii se înmoaie.

Adaugă cuburile de vinete în tigaie și amestecă bine pentru a se acoperi cu ulei și a se combina cu celelalte legume. Continuă să le gătești la foc mic, amestecând din când în când, până când vinetele se înmoaie și încep să se rumenească ușor.

Adaugă roșiile tăiate cuburi amestecând bine. Lasă tocănița să fiarbă la foc mic, acoperită cu un capac, pentru aproximativ 20-30 de minute, până când legumele sunt bine gătite și sosul s-a îngroșat.

Dacă dorești, poți adăuga și ardeiul iute tocat mărunt pentru un plus de picant.

Preparate de post, pe bază de ciuperci. Cele mai bune rețete culinare, care înlocuiesc cu succes carnea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.