27 octombrie 2024

  

 

 

Bilanțul victimelor campaniei de represalii a Israelului în Gaza se apropie de 43.000 de morți, potrivit autorităților sanitare din Gaza, enclava dens populată fiind în ruină, relatează Mediafax.

Ce urmează?

Directorii CIA și Mossad, agenția israeliană de informații, se vor întâlni cu premierul Qatarului duminică la Doha, a declarat pentru Reuters un oficial informat cu privire la discuții.

 Negocierile vor viza o încetare a focului pe termen scurt și eliberarea unor ostatici deținuți de Hamas în schimbul eliberării de către Israel a prizonierilor palestinieni, a declarat oficialul.

Scopul discuțiilor este de a determina Israelul și Hamas să accepte o încetare a luptelor pentru mai puțin de o lună, în speranța că aceasta va conduce la o încetare a focului mai permanentă.

Nu a existat niciun comentariu din partea Hamas, dar un oficial palestinian apropiat de eforturile de mediere a declarat pentru Reuters: „Mă aștept ca Hamas să asculte noile oferte, dar rămâne hotărât că orice acord trebuie să pună capăt războiului și să scoată forțele israeliene din Gaza”.

Statele Unite, Qatarul și Egiptul au condus negocierile pentru a pune capăt războiului, care a izbucnit după ce luptătorii Hamas au pătruns în sudul Israelului la 7 octombrie anul trecut, ucigând 1.200 de persoane și luând peste 250 de ostatici, conform calculelor israeliene.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.