26 octombrie 2024

Omul apropiat de Florian Coldea a ajuns în instituție pentru că un profesionist a fost demis, iar Ion Grosu i-a luat locul, chiar dacă nu a dat concurs. Jurnaliștii Realitatea PLUS au încercat să obțină un punct de vedere de la Ion Grosu, dar fără succes. 

Fostul general din servicii, Ion Grosu, a primit 140 de mii de euro de la Autoritatea Aeronautică Civilă. Fostul ofițer a obținut acestă suma ca despăgubire, după ce a fost concediat de pe poziția de șef al Direcției Securitate Aeronautică și Cibernetică.

Ion Grosu a fost demis de Nicolae Stoica, directorul general al Autorității Aeronautice Civile Române în februarie 2021 după ce a reorganizat instituția. Prin noua organigramă a fost desființat inclusiv compartimentul de securitate cibernetică în cadrul căruia lucrau trei specialiști recunoscuți la nivel internațional.

Autoritatea susținea că nu avea atribuții în domeniu securității cibernetice în domeniul aviației civile, iar prin concedierea celor trei angajați s-ar fi făcut o economie anuală de peste 500.000 lei.

Fostul general a avut câștig de cauză datorită unui raport întocmit de Corpul de Control al ministrului Transporturilor, care a arătat că restructurarea s-a realizat fără a avea la bază o analiză în direcțiile instituției.

Generalul Ion Grosu a fost reangajat în decembrie 2023 pe funcția de vârf a Direcției Securitate Aeronautică. Dar, la scurt timp, Nicolae Stoica a decis să reorganizeze din nou Autorității Aeronautice Civile. De data aceasta, cu acordul Consiliului de Administrație.

Cum ne pot fi ascultate telefoanele. Scandal pe serviciile capabile să urmărească locațiile a sute de milioane de utilizatori

În urma acestei noi reorganizări, Direcția Securitate Aeronautică a fost transformată în Serviciul de Securitate Aeronautică. Și de această dată directorul a decis ca Ion Grosu să fie retrogradat. De data această, pe funcția de referent de specialitate la Navigabilitate, în loc să îl numească pe funcția de șef serviciu Securitate Aeronautică. Fostul șef din servicii nu a fost de acord să fie retrogradat pe funcția de referent. Generalul a cerut să fie încadrat pe funcția de șef serviciu Securitate Aeronautică.

Ion Grosu trebuia să plece de la Autoritatea Aeronautică Civilă din 2019, după ce judecătorii de la Curtea de Apel au decis că nu trebuie să fie angajat pentru că nu a dat concurs. El a fost protejat în acel an de Armand Petrescu, fostul șef al instituției care nu a pus decizia judecătorilor în aplicare mai bine de 7 luni.

Generalul Ion Grosu a fost trecut în rezervă în august 2017, după o carieră de 9 ani la vârful serviciilor. El a ajuns printre ofițerii de informații, după ce s-a ocupat de înzestrarea Armatei Române. În 2008, este transferat în structurile de forță ca Director de Cabinet al Directorului de atunci, George Maior, la două luni după ce acesta preia şefia Serviciului. După ce a ajuns la Cabinetul lui Maior, Ion Grosu a fost făcut în același timp cu Florian Coldea general de brigadă cu o stea de către președintele Traian Băsescu. Ion Grosu, alături de Florian Coldea au fost cei mai puternici oameni din servicii, după ce s-au asigurat că sunt în preajma directorului George Maior. 

Comunitatea LGBTQ anunță un mare marș în Capitală, în plină sărbătoare ortodoxă. Simion: „Este o provocare, ne rugăm pentru ei”. Becali: ,,Sunt comandați de Satana al mare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.