20 noiembrie 2024

Masa de sărbători devine anul acesta un adevărat lux pentru români. Sunt anunțate noi scumpiri, iar specialiștii spun că prețurile încep să crească din această lună, în contextul în care oferta de carne românească este din ce în ce mai limitată, din cauza pestei porcine.

„Sunt destul de piperate prețurile. Viața este foarte scumpă, pensiile sunt foarte mici, omul se chinuie să poată să cumpere ceva. Masa de Crăciun va fi destul de sărăcuță”, a spus un cumpărător. 

Unele produse s-au scumpit la raft și cu peste 20% în doar două luni. În fața acestor scumpiri, românii fac deja împrumuturi pentru masa festivă de Crăciun.

„Înainte de sărbători se scumpesc toate produsele, dar ce sa facem, ne limitam la cat avem bugetul pregatit pentru asemenea cumparaturi. Fiecare om cand se gandeste ca vin perioade in care trebuie sa cheltui mai mult, iti mai rezervi din bani, fiecare dupa bugetul lui. Trebuie sa fim cumpatati in tot, nici sa iau prea mult, pentru 1-2 zile”, a spus un alt român.

Specialiștii spun că în perioada sărbătorilor prețurile la produsele de Crăciun cresc foarte mult, cel mai scump și căutat aliment fiind în continuare carnea de porc.

Muşchiuleţul de porc se vinde acum, în pieţe, la 40 și 45 de lei kilogramul, pulpa de porc costă între 25 şi 30 de lei, iar cotletul sare uneori de preţul de 30 de lei kilogramul. Şi cum de Crăciun va fi o cerere mai mare la carnea de porc, cei din industrie se aşteaptă ca pe fondul acestei cereri preţurile să crească cu 15%.

Românii nu se mai aruncă să umple coșurile de cumpărturi pentru sărbătorile de iarnă. În timp ce unii vor cheltui mai puțin sau deloc pe cadouri, alții vor tăia și diverse alimente de pe listă, toate astea din cauza inflației, potrivit analiștilor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.