22 ianuarie 2025

Datele arată că în prima lună din an numărul împrumuturilor a crescut cu 20%. Cei mai mulți se îndatorează pentru mâncare, facturi sau medicamente. Potrivit unor surse, Ministerul Muncii și cel al Finanțelor ar putea stabili ajutoarele în această săptămână. 

Fără indexare și fără ajutoare concrete. Bătaie de joc la vârf

„Eu dacă nu făceam împrumut la CAR nu mă descurcam. Medicamentele sunt scumpe, nu mai vorbesc de cheltuielile alelalte, dacă nu ar fi unul din copii să mă ajute nu aș reuși. Au făcut mare greșeală, ăștia 12% dacă erau, erau super buni. Îmi venea să și plâng.”, spun bătrânii.

În situația doamnei sunt pensionari din întreaga țară. Deși au sperat că vor trăi mai bine după marea recalculare, veniturile sunt în continuare sub valoarea cheltuielilor.

„Recalcularea nu este corectă. Eu sunt pensionară, dar mai lucrez, că nu mă ajung cu banii. Nu m-aș putea descurca să plătesc facturi și medicamente.”, a mărturisit o pensionară.

„Greu, foarte greu. Sunt singură și am datorii mari. Nu îmi ajunge pensia la cheltuielile pe care le am.”, a completat o altă vârstnică.

Iar numărul împrumuturilor la casele de ajutor reciproc crește constant.

Numărul împrumuturilor a crescut CU 20% la casa de ajutor reciproc, iar dacă facem o comparație cu ianuarie 2024, observăm că se împrumută tot cu 20% mai mult față de acea perioadă. Cele mai multe împrumuturi sume între 500 și 5 mii de lei.

Guvernul vrea să compenseze acum lipsa indexării cu inflația și jumătate din câștigul salarial mediu brut. Pensionarii cu venituri mici și medii ar urma sa primească o sumă de bani, însă nici acum nu se știe valoarea exactă. Dacă s-ar lua în calcul veniturile de până în 3.000 de lei, atunci 2,9 milioane de oameni ar putea beneficia de ajutor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.