26 octombrie 2024

Postul intermitent presupune renunțarea la anumite mese de peste zi sau să consumi doar apă, ceai sau cafea, însă, fără zahăr sau lapte. Practic, trebuie să renunți la mâncare pentru a lăsa sistemul digestiv să se odihnească și să ai doar una sau două mese pe zi. Iată câteva dintre beneficiile postului intermitent și de ce recomandă doctorul Cezar acest tip de post.

De ce recomandă Dr. Cezar postul intermitent

Conform medicului, noi nu suntem adaptați pentru mâncatul frecvent, iar postul intermitent este o acțiune voluntară și presupune mese regulate. În timpul postului intermitent organismul are mai multă energie și mitocondriile sunt mai sănătoase, acestea fiind termocentralele corpului, unde se produce energia, conform sursei.

Fructul care poate distruge 12 tipuri de cancer. Cu ce ingredient din bucătărie trebuie combinat pentru a obține rețeta perfectă

Mâncatul în sine ne consumă energie pentru a ne pune la dispoziție combustibilul necesar rezultat în urma digestiei. Este vorba despre glucoză, acizi grași și aminoacizi, susține aceeași sursă.

Prin post intermitent vei căpăta flexibilitate metabolică, adică celulele vor funcționa precum un motor hibrid. De asemenea, nu vei mai simți atât de des senzația de foame, iar după post mâncarea este mai savuroasă.

Ajută la slăbire

Postul intermitent ajută la slăbire, întrucât chiar dacă ai tendința de a mânca mai mult după post, tot nu vei acumula atât cât ai face-o dacă nu ai renunța la una sau două mese în ziua respectivă. Doctorul mai spune că trebuie să consumăm hrană de calitate, densă nutritiv, și nu calorii goale.

Un alt beneficiu este faptul că protejează corpul de uzură, ajutând la slăbire, dar fără să solicite organismul. De asemenea, ajută la eliminarea periodică a toxinelor, prin autofagie, care este procesul de reciclare, curățenie și reîntinerire al celulelor.

Unele studii au demostrat faptul că nivelul de HGH, care este hormonul de creștere, supranumit și hormonul tinereții, poate fi dublat sau chiar triplat în cazul postului intermitent.

Un alt beneficiu constă în faptul că crește sensibilitatea la leptină, care este un hormon al sațietății cu rol de a ne opri din mâncat. Dar din cauză că mâncăm destul de des, receptorii pentru leptină au căpătat rezistență, iar sațietatea se instalează tot mai greu.

Benefic în cazul diabetului

Scade rezistența la insulină. Atunci când mâncăm mult și mai ales proteină și carbohidrați, țesuturile devin insensibile la insulină, fiind nevoie de o cantitate mai mare de insulină. De asemenea, postul intermitent ajută în prevenția și chiar tratamentul diabetului, prin refacerea pancreasului, atâta timp cât acesta nu este complet distrus.

Un alt beneficiu al postului intermitent constă în faptul că te scapă de dependența de zahăr. Dar, de asemenea, și de alte dependențe, precum alcool, fumat sau alte vicii. Totodată, prin post intermitent corneea ochiului va deveni mai transparentă și cicatricile se repară, îmbunătățindu-se astfel vederea.

“Planta care salvează viața”. Se crede că oprește evoluția celulelor canceroase

Creierul devine mai sănătos prin post intermitent, deoarece este stimulată creșterea unei substanțe din creier. Este vorba despre așa zisul factor neurotrofic cerebral, care ajută la construcția sinapselor dintre neuroni. Acest lucru reduce riscului de a dezvolta boli neurodegenerative, precum demența sau Alzheimer. Dar, totodată, conferă și o capacitate de concentrare mai mare.

Postul intermitent, beneficii pentru creier

Conform doctorului Cezar, “nu există medicamente care să aibă beneficii mai mari pentru creier ca postul intermitent.”

Postul intermitent ajută la vindecarea gastritei, deoarece stomacul nu mai secretă acid gastric, ci doar un mucus protector. Astfel, stomacul începe să se vindece și să se regenereze. De asemenea, scapi de ficatul gras. Deoarece în timpul postului, ficatul nu mai primește nimic din intestine și începe să consume grăsimea pe care o conține, iar apoi grăsimea pe care o dețin celelalte organe.

Tot în timpul postului intermitent se reduce inflamația intestinală, dar, postul acesta ajută și la reducerea alergiilor și a bolilor autoimune. De asemenea, durerile articulare vor fi ameliorate.

Părul și unghiile vor fi mai sănătoase, iar “rănile se vor vindeca mai repede, deoarece atunci când nu mănânci, leucocitele nu se mai adună în jurul intestinului, ci mai mult la locul leziunilor care trebuiesc vindecate”, spune aceeași sursă.

Planta sfântă folosită în ritualurile religioase. Ce însemnătate și beneficii nebănuite are, de fapt

Un alt beneficiu al postului intermitent constă în faptul că scade riscul de cancer, prin reducerea consumului de zahăr, cu care se hrănesc celulele canceroase. De asemenea, postul reglează tensiunea arterială.

Prin post intermitent hormonul de creștere este stimulat, fiind îmbunătățită și sensibilitatea la insulină. Aceasta este tot un hormon de creștere și astfel, depui masă musculară, fără să faci burtă.

“Chiar dacă în timpul postului se pierde glicogen și apă, iar mușchiul este mai puțin pompat, fibra musculară nu se pierde. În acest fel te poți dezvolta armonios, atletic și sănătos”, a precizat doctorul.

 

 

Sursa Doctorul Cezar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.