5 aprilie 2025

1. Salată de linte, fasole verde şi ardei, cu dressing cremos din pastă de susan

Ingrediente

– 1 cană de linte portocalie, fiartă;

– 2 căni cu fasole verde congelată, fiartă la abur;

– 2 ardei capia, tăiat mărunt.

Lintea se lasă la fiert în apă amestecată cu curry.

Fasolea verde se fierbe la abur într-un vas cu capac în care se pune apă doar de un deget.

Poţi să amesteci ingredientele sau le poţi aşeza pe farfurie şi să le stropeşti cu dressing-ul cremos din tahina sau simplu, cu ulei de măsline.

Ingrediente pentru dressing-ul cremos

– 2 linguri cu pastă de susan;

– 1 linguriţă zeamă de lămâie;

– 1 căţel de usturoi pisat sau răzuit mărunt;

– 2-3 linguri cu apă, în funcţie de cât de cremos preferi dressing-ul;

– sare de mare;

– piper negru;

– pudră de ardei iute (opţional).

 

2. Burrito vegetarian cu fasole, salsa şi guacamole

Pentru salata de fasole boabe

– 1 conservă de fasole roşie

– 1/4 ceapă roşie, feliată

– puţin ulei de măsline

– piper negru

– puţină sare de mare.

Se amestecă toate ingredientele într-un castron.

Pentru salsa

– 1 roşie mare, tăiată cubuleţe

– 1/4 ceapă roşie, tăiată cubuleţe

– pătrunjel proaspăt, mărunţit

– 1 lingură cu sos iute (sau în funcţie de cât de picant îţi place)

– puţin ulei de măsline

– sare de mare

– zeamă de lămâie.

Se amestecă toate ingredientele într-un castron.

Pentru guacamole

– 1 avocado, pisat cu furculiţa

– 5-6 frunze proaspete de busuioc

– seminţe de coriandru prăjite

– zeamă de lămâie

– sare de mare

– rondele de ardei roşu iute.

Se amestecă toate ingredientele într-un castron.

Lipiile le-am pus puţin într-o tigaie ca să le încălzesc şi să fie mai uşor de rulat.

Am pus câte două linguri de guacamole pe care l-am întins pe jumătate de lipie, după care a, adăugat salsa şi boabele de fasole. Se rulează bine şi se mănâncă cu multă poftă.

Citește continuarea aici.

Lasă un răspuns

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.