16 noiembrie 2024

1. Salată de linte, fasole verde şi ardei, cu dressing cremos din pastă de susan

Ingrediente

– 1 cană de linte portocalie, fiartă;

– 2 căni cu fasole verde congelată, fiartă la abur;

– 2 ardei capia, tăiat mărunt.

Lintea se lasă la fiert în apă amestecată cu curry.

Fasolea verde se fierbe la abur într-un vas cu capac în care se pune apă doar de un deget.

Poţi să amesteci ingredientele sau le poţi aşeza pe farfurie şi să le stropeşti cu dressing-ul cremos din tahina sau simplu, cu ulei de măsline.

Ingrediente pentru dressing-ul cremos

– 2 linguri cu pastă de susan;

– 1 linguriţă zeamă de lămâie;

– 1 căţel de usturoi pisat sau răzuit mărunt;

– 2-3 linguri cu apă, în funcţie de cât de cremos preferi dressing-ul;

– sare de mare;

– piper negru;

– pudră de ardei iute (opţional).

 

2. Burrito vegetarian cu fasole, salsa şi guacamole

Pentru salata de fasole boabe

– 1 conservă de fasole roşie

– 1/4 ceapă roşie, feliată

– puţin ulei de măsline

– piper negru

– puţină sare de mare.

Se amestecă toate ingredientele într-un castron.

Pentru salsa

– 1 roşie mare, tăiată cubuleţe

– 1/4 ceapă roşie, tăiată cubuleţe

– pătrunjel proaspăt, mărunţit

– 1 lingură cu sos iute (sau în funcţie de cât de picant îţi place)

– puţin ulei de măsline

– sare de mare

– zeamă de lămâie.

Se amestecă toate ingredientele într-un castron.

Pentru guacamole

– 1 avocado, pisat cu furculiţa

– 5-6 frunze proaspete de busuioc

– seminţe de coriandru prăjite

– zeamă de lămâie

– sare de mare

– rondele de ardei roşu iute.

Se amestecă toate ingredientele într-un castron.

Lipiile le-am pus puţin într-o tigaie ca să le încălzesc şi să fie mai uşor de rulat.

Am pus câte două linguri de guacamole pe care l-am întins pe jumătate de lipie, după care a, adăugat salsa şi boabele de fasole. Se rulează bine şi se mănâncă cu multă poftă.

Citește continuarea aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.