1. Salată de linte, fasole verde şi ardei, cu dressing cremos din pastă de susan
Ingrediente
– 1 cană de linte portocalie, fiartă;
– 2 căni cu fasole verde congelată, fiartă la abur;
– 2 ardei capia, tăiat mărunt.
Lintea se lasă la fiert în apă amestecată cu curry.
Fasolea verde se fierbe la abur într-un vas cu capac în care se pune apă doar de un deget.
Poţi să amesteci ingredientele sau le poţi aşeza pe farfurie şi să le stropeşti cu dressing-ul cremos din tahina sau simplu, cu ulei de măsline.
Ingrediente pentru dressing-ul cremos
– 2 linguri cu pastă de susan;
– 1 linguriţă zeamă de lămâie;
– 1 căţel de usturoi pisat sau răzuit mărunt;
– 2-3 linguri cu apă, în funcţie de cât de cremos preferi dressing-ul;
– sare de mare;
– piper negru;
– pudră de ardei iute (opţional).
2. Burrito vegetarian cu fasole, salsa şi guacamole
Pentru salata de fasole boabe
– 1 conservă de fasole roşie
– 1/4 ceapă roşie, feliată
– puţin ulei de măsline
– piper negru
– puţină sare de mare.
Se amestecă toate ingredientele într-un castron.
Pentru salsa
– 1 roşie mare, tăiată cubuleţe
– 1/4 ceapă roşie, tăiată cubuleţe
– pătrunjel proaspăt, mărunţit
– 1 lingură cu sos iute (sau în funcţie de cât de picant îţi place)
– puţin ulei de măsline
– sare de mare
– zeamă de lămâie.
Se amestecă toate ingredientele într-un castron.
Pentru guacamole
– 1 avocado, pisat cu furculiţa
– 5-6 frunze proaspete de busuioc
– seminţe de coriandru prăjite
– zeamă de lămâie
– sare de mare
– rondele de ardei roşu iute.
Se amestecă toate ingredientele într-un castron.
Lipiile le-am pus puţin într-o tigaie ca să le încălzesc şi să fie mai uşor de rulat.
Am pus câte două linguri de guacamole pe care l-am întins pe jumătate de lipie, după care a, adăugat salsa şi boabele de fasole. Se rulează bine şi se mănâncă cu multă poftă.
Citește continuarea aici.