26 octombrie 2024

După ce acum câteva zile Nicolae Ciucă și Nicușor Dan au avut împreună o întâlnire informală cu reprezentanții mediului de afaceri din București, acum cei doi au lansat, împreună, Planul pentru București, propunerea care reprezintă viziunea candidatului PNL pentru Bucureștiul următorilor zece ani. 

Printre altele, Planul pentru București, pentru care cei doi au bătut palma și care a fost însușit și de Nicușor Dan, prevede mutarea Guvernului în Casa Științei, actualul sediu al Academiei Române din fața Senatului și a ministerelor și celorlalte instituții ale administrației centrale, în spațiul dintre Parlament și viitorul sediu al Guvernului prin construcția unui nou cartier administrativ. 

Cartierul Justiției se va muta lângă Palatul Parlamentului și viitorul Palat al Guvernului.  În zona noului Cartier Administrativ va fi realizat un spațiu public – Agora Civică. 

Zidurile din jurul Parlamentului vor dispărea, iar în zona noului Cartier Administrativ va fi realizat un spațiu public, Agora Civică.

Instituțiile administrației centrale ar fi în același loc, nu ar mai fi răspândite prin tot Bucureștiul, iar accesul funcționarilor, dar și al cetățenilor, se va face mai ușor. Dispare traficul auto dintre Guvern și ministere și s-ar degreva astfel orașul de o parte din trafic.

Centrul orașului va fi eliberat de mașini, și, în același timp, Bucureștiul va câștiga spații verzi și va deveni un oraș mai prietenos cu locuitorii săi. Esplanada de pe Bulevardul Unirii se va transforma într-un parc de 10 hectare pentru Bucureşti. Parcul Izvor va fi unit cu grădinile din spatele Parlamentului prin dărâmarea zidurilor, ducând astăzi la refacerea istorică a Parcului Arsenalului, care ar putea avea o suprafață de circa 30 de hectare.

Propunerile concrete pe care Nicolae Ciucă le-a făcut prin viitorul Bucureștiului par să fi avut un rol decisiv în apropierea dintre acesta și Nicușor Dan. E adevărat că nici scandalul intern din USR nu pare să fi ajutat în relația Nicușor Dan – Elena Lasconi. Reamintim că, la un moment dat, Elena Lasconi a avut o criză în care a reproșat conducerii USR că într-un material de promovare Nicușor Dan ocupă o poziție mai importantă decât ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.