Ingrediente:
1 sfeclă roșie
200 g brânză de capră
1 pliculeț praf de copt
sos de roșii, după gust
1 lingură ulei
1 praf de sare
200 g făină
4 căței de usturoi
microplante, pentru servit
Mod de preparare
Speli sfecla, o cureți și o dai prin răzătoare. O pui la fiert cu usturoiul tăiat și o ții până când se înmoaie. Scurgi 100 ml de lichid și îl torni într-un blender. Adaugi sfecla scursă bine și usturoiul, și mixezi împreună cu uleiul, apoi răstorni amestecul într-un castron. Adaugi făina combinată cu praful de copt și frămânți un aluat elastic, care nu se lipește de mâini, ne sfătuiesc gospodinele iscusite. Îl ții puțin la odihnit.
Presari făină pe blatul de lucru și întinzi aluatul. Așezi blatul într-o tavă de pizza, întinzi sosul de roșii și presari brânza mărunțită.
Dai la cuptorul încins și o lași aproximativ 30 de minute. O servești decorată cu microplante proaspete.