Pentru aluat:
300 gr făină tip 6505 gr drojdie uscată1/2 linguriță de zahăr80 ml lapte50 gr unt topit și răcit1 ou2 linguri ulei de măsline1/2 linguriță de sare1 ou pentru uns aluatul.
Pentru umplutură:
500 gr de carne tocată( vită + porc)2 fire de ceapă verde2 fire de usturoi verde1 ardei gras de culoare roșie1 ardei iute3-4 roșii cherry150 gr sos de roșii1 legătură de pătrunjel1 linguriță de cimbrișorsare și piper după gust2 linguri de ulei150 gr cașcaval.De ce trebuie să introduci avocado în alimentația ta. Rețeta celui mai gustos și apreciat preparat. Simplu, hrănitos și foarte sănătos
Pune făina într-un bol de frământare, dar nu înainte de a o trece prin sită. Amestecă într-un alt bol drojdia cu zahărul și adaugă amestecul la mijlocul făinii din bol. Toarnă puțin lapte cald peste drojdie și zahăr și amestecă ușor încorporând în amestec și din făină. Amestecă oul cu sarea și untul topit și adaugă-le în bolul cu ingrediente. Apoi începe amestecarea acestora, turnând în fir subțire restul de lapte cald.
Frământă aluatul până când nu se mai lipește de mâini, acoperă-l cu un prosop sau o folie alimentară și lasă-l la dospit pentru 45 de minute.
Între timp te ocupi de pregătirea ingredientelor pentru umplutură.
Pune o tigaie cu uleiul la încins și adaugă partea albă de la ceapă și usturoi, tocată mărunt. Amestecă ingredientele prin uleiul încins timp de câteva secunde, apoi adaugă carnea tocată. Presără sare, piper și cimbrișor și amestecă bine carnea cu ceapa și usturoiul din tigaie. Când granulele de carne se deschid la culoare, adaugă sosul de roșii. Amestecă bine toate ingredientele și mai lasă-le la preparat 4-5 minute. Apoi stinge focul și lasă compoziția pentru umplutură la răcit, până când se dospește aluatul.
Cum formezi și coci pizza turcească
Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius și așază hârtie de copt în tava mare a cuptorului.
Împarte aluatul în două părți egale. Întinde fiecare parte de aluat cu sucitorul, oferindu-i o formă ovală, alungită. Împarte și umplutura în două și pune-o la mijlocul foilor de aluat, lăsând 2 cm de margini libere. Aluatul liber de pe margini îl aduci deasupra umpluturii. La capete, răsucești ușor aluatul ca la opincuțele țărănești. Vei forma 2 pide cu dimensiunile aproximative de 30 x 15 cm. Unge aluatul la suprafață cu ou bătut.
Presară cuburi de roșii, cuburi de ardei gras și de ardei iute, dar și cașcavalul răzuit, peste umplutura de carne tocată.
Coacem delicioasele pide turcești sau pizza turcească pentru 15-20 de minute, la 200 de grade Celsius. Savurează-le calde sau reci, presărate cu verdeață tocată, simple sau cu ketchup.
Cea mai mare greșeală pe care o fac gospodinele. Ingredientul care nu are ce căuta în sarmale
sursa Hello Taste