
Este vorba despre celebra sardină la conservă pe care, din păcate, majoritatea românilor evită să o consume tocmai din cauza faptului că este în conservă.
Nutriționiștii atrag atenția că peștele la conservă are numeroase beneficii pentru sănătate și uneori este chiar mai sănătos decât cel proaspăt. Pe deasupra, este și mult mai ieftin.
Mai mult, specialitii recomandă consumul de sardine la conservă datorită faptului că este bogat în nutrienți și acizi grași Omega 3 de origine marină, ceea ce îl face mult mai sănătos decât somonul sau tonul.
De-a lungul timpului, studiile au arătat că acești acizi au capacitatea de a reduce inflamația din corp, reduc riscul de depresie și riscul apariției bolilor de inimă sau a accidentelor vasculare cerebrale.
Pe lângă Omega 3, sardinele din conservă conțin și foarte mult calciu, dar și seleniu, care ajută la tratarea glandei tiroide și a glandei adrenale. În plus, seleniul contribuie și la producția de glautation din corp.
De asemenea, sardinele mai conțin și vitamina B12, vitamină care previne anemia și depresia. Conform specialiștilor, consumul regulat de sardine ajută la sănătatea pielii și scad rezistența la insulină. Totodată, față de alte specii de pește, sardinele au un conținut mult mai redus de mercur.