“Acum este un „hype” pe oţet, cum se zice, de când cu celebra (şi neimpresionanta) carte Revoluţia Glucozei, care îţi zice să mănânci legume la inceputul mesei şi să nu uiţi de oţet. Ceea ce, desigur, puteţi face dacă aveţi aceste gusturi. Ideea cu oţetul, care e un aliment consumat şi respectat pe toate meridianele, e că are nişte beneficii care s-au mai pus în lumină în studii, nu foarte mari, dar cu tendinţe pozitive. De exemplu că oţetul scade cam cu 20% glicemia postprandială (creşterea glicemiei după ce mănânci) sau că ajută la reglarea apetitului. Deloc rău.Oţetul de fapt are prin acidul acetic efectele astea, el întârzie evacuarea stomacului, anihilează un pic din amilaze, adică, cumva întârzie absorbţia carbohidraţilor, ceea ce se vede, în unele studii, pe glicemie. Nu major, dar un oarecare efect. Mulţi n-au niciun efect, unii au cel mai probabil un mic efect” a explicat medicul nutriționist Adrian Copcea, specialist în diabet.