25 octombrie 2024

Un nou trend pe TikTok 

Femeile care decid să se tundă afirmă că aceasta este o modalitate de a scăpa de trecut și de a nu mai reflecta la statutul de victimă al abuzului. „M-am tuns și m-am schimbat complet pentru că nu mai voiam să arăt ca fata pe care a abuzat-o,” mărturisește o utilizatoare (@mvldzv). Altă femeie povestește: „El voia să am părul lung, așa că mi l-am tăiat scurt; nu-mi va mai controla acțiunile” (@shellebell98). O altă utilizatoare adaugă: „Când mă simt abuzată, îmi tund părul; asta mă face să mă simt mai bine pentru că îmi dă control” (@polytrolleydeliverance). Aceste mărturii reflectă legătura dintre sănătatea mentală și schimbările de coafură, arătând cum tunsorile pot reprezenta o formă de eliberare.

Tunderea părului pentru a marca sfârșitul unei etape din viață nu este un concept nou; de fapt, există un termen pentru aceasta. Tunsoarea “Breakup” se referă la tăierea părului ca o reacție emoțională la o despărțire sau la un eveniment semnificativ, precum un nou loc de muncă sau o mutare.

Cu toate acestea, pe TikTok, acest ritual a fost dus la un alt nivel. Din ce în ce mai multe femei aleg să își împărtășească experiențele prin intermediul unor tunsori extravagante, simbolizând astfel ruperea legăturilor cu partenerii violenți.

Psihologii consultați de publicația La Repubblica explică faptul că tăierea părului poate fi un gest simbolic de transformare și renaștere. Această acțiune le ajută pe femei să își recâștige controlul asupra vieții lor. Părul, fiind o parte vizibilă a identității personale, când este tăiat, semnalizează voința de a renunța la trecut și de a începe un nou capitol. Această transformare poate reprezenta, în mod simbolic, un nou început și o reconectare cu sinele.

Astfel, trendul TikTok nu doar că reflectă alegerile personale ale femeilor, ci și o nevoie profundă de autoconservare și redefinire a identității după experiențe dificile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.