28 octombrie 2024

Facturile din ce în ce mai mari, prețurile la alimente, dar și creșterea chiriilor și ratelor la locuințe îi fac pe români să caute soluții de economisire a banilor. Astfel, aceștia ajung să renunțe la anumite mâncăruri, la ieșirile în oraș, vacanțe și chiar la folosirea unor electrocasnice.

Nu de puțin ori, specialiștii în energie au vorbit despre obiectele care consumă cel mai mult curent într-o casă, facturile majorându-se astfel de la o lună la alta. De exemplu, o greșeală pe care toți românii o fac este să lase în prize aceste electrocasnice.

Programul “Rabla pentru sobe” este aproape de lansare. Statul oferă o sumă frumușică pentru sobele vechi

Aparatele electrocasnice continuă să consume energie chiar și atunci când sunt oprite, dar rămân conectate la rețea. Mulți români tend să lase aparatele electrocasnice, televizoarele sau alte dispozitive din locuință conectate, chiar și după ce le-au închis. Indiferent dacă aparatul este oprit sau în modul standby, anumite funcții pot contribui la creșterea costurilor cu energia electrică:

– Un dispozitiv poate continua să consume energie prin intermediul luminilor sau altor indicatori care semnalează că acesta este oprit.

– Încărcătoarele de telefon lăsate în priză consumă energie chiar și atunci când dispozitivul de încărcat nu este conectat.

– Calculatoarele plasate în modul standby, în loc să fie oprite complet, utilizează de asemenea energie.

– De asemenea, noile electrocasnice inteligente, precum frigiderele sau mașinile de spălat, au afișaje active permanent, conectivitate la internet și comenzi electronice, contribuind astfel la un consum constant de energie.

Planta cu efect afrodisiac mai puternic decât Viagra. Cercetătorii au rămas uimiți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.