23 februarie 2025

Această rețetă îi aparține părintelui Efrem de la Mănăstirea Dervent și este perfectă pentru mesele din Săptămâna Albă. Tot ce trebuie să faci este să urmezi indicațile de mai jos ale părintelui și la final vei obține o minunăție de preparat cu care îți vei impresiona familia, dar și prietenii.

Ingrediente:

 500 grame de peşte alb fără oase (cod, pangasius sau fitofag) 1 ceapă 2 căţei de usturoi jumătate de cană de frunze de pătrunjel jumătate de cană de frunze de mentă jumătate de ardei iute crud 2 linguri de pesmet 1-2 linguri de ulei de măslinepuţin chimionsare după gust

Mod de preparare:

Pentru început, se iau feliile de pește și se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie preț de câteva minute. Apoi acestea se scurg bine şi se pun în robotul de bucătărie alături de ceapă, usturoi, mirodenii şi pesmet.

Se toacă totul mărunt, folosind funcţia „pulbere” pentru a obţine o pastă, iar ulterior se adaugă uleiul, sare şi piper şi se amestecă puţin pentru omogenizare.

După ce ai obținut compoziția, pune-o la rece timp de o oră și apoi poți trece la modelarea mititeilor din pește. 

”Pe un platou, cu mâinile puțin umede, modelăm mititeii care se pot face la grătar sau într-o tigaie antiaderentă. Un sfat – mititeii merg foarte bine cu tahina (pastă de susan) sau cu iaurt gros”, a spus părintele.

În cazul în care folosești tigaia antiaderentă, aceasta trebuie încălzită bine și unsă cu ulei, după care poți pune micii la prăjit, cât să se rumenească, dar să nu se usuce.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.