25 octombrie 2024

“Planul de combatere a violenței școlare devine realitate o dată cu demararea activităților din cadrul proiectului „Politici și resurse pentru școli sigure și suportive”, derulat de Ministerul Educației, în colaborare cu UNICEF și Direcția Generală pentru Sprijinirea Reformelor Structurale a Comisiei Europene (DG REFORM)”, anunță Ligia Deca, ministrul Educației.  

Aceasta explică faptul că datorită acestui proiect România va beneficia de o analiză reprezentativă la nivel național cu privire la abilitățile sociale și emoționale ale elevilor de gimnaziu; ghiduri fundamentate științific pentru integrarea dezvoltării socio-emoționale în predare și managementul clasei; resurse privind utilizarea sănătoasă a tehnologiei, internetului și social media; curs de formare pentru comunitatea școlară pentru promovarea unui climat pozitiv și sigur. 

Noua conducere a Colegiului Medicilor din România a fost validată. Cine sunt cei care vor controla cadrele din sănătate până în 2028

“Această inițiativă este o continuare a eforturilor mele și ale Ministerului Educației de combatere și prevenire a violenței și a consumului de droguri în mediul școlar“, subliniază Deca. 

Amintim că Ministerul Educației este parte a efortului interministerial, la inițiativa ministrului liberal Cătălin Predoiu, în care sunt incluse MAI, Ministerul Culturii, Ministerul Familiei, lansată în anul 2023. În urma acestui parteneriat între instituții, elevi din toată țara au beneficiat de campanii de informare și activități la clasă derulate de polițiști, reprezntanți ai ONG-urilor de profil și ai instituțiilor din subordinea ministerelor implicate, despre pericolele consumului de droguri și ale violenței în mediul școlar.

Mircea Fechet anunță o premieră în România: Parteneriat cu Google pentru combaterea transportului ilegal de lemn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.