16 decembrie 2024

Arborii Bonsai sunt arbusti miniaturali, crescuti fortat in conditii impuse de om, in ghivece speciale.

Un bonsai este benefic in casele dominate de spiritul materialismului, pentru ca el are capacitatea de a abate gandurile de la lumea materiala spre lumea spirituala. Bonsai ii ajuta pe oameni  sa perceapa lumea fina, ii face mai sensibili, le dezvolta intuitia, ii ajuta sa se schimbe, sa-si schimbe conceptia despre lume, iar aceasta este uneori principala cale spre vindecarea trupului si a spiritului, conform principiilor Feng Shui.

Energetica unui bonsai depinde de energetica arborelui: pinul, dafinul, visinul, ficusul va vor hrani cu energia lor, in schimb chiparosul sau portocalul va vor lua energia, desi nu in aceeasi masura ca arborii de dimensiuni normale.

Deosebiti de utili pentru reglarea energeticii casei sunt copaceii bonsai cu forma coroanei, rotunda.

Este supranumită “planta minților lucide’. Este un excelent tonic pentru creier. Trebuie să o ai în ghiveciSfaturi de îngrijire a bonsailorPamantul este esential pentru un bonsai sanatos.

Pentru bonsai trebuie folosit un pamant special si un vas putin adanc, pentru a asigura o crestere lenta, dar constanta si sanatoasa.

Aveti grija ca vasul sa aiba gauri, pentru a evacua excesul de apa.

Doar la bonsaii tineri vasul se schimba la doi ani. Bonsaii adulti se muta in alt ghiveci dupa ~7 ani, astfel: se scoate planta din ghiveci, se elimina cam un sfert din pamant, expunandu-se partial radacinile. Acestea se tund, dupa care se replanteaza adaugandu-se sol nou, special pentru bonsai. Ghiveciul in care se face replantarea trebuie sa fie cu cel mult 10-20% mai mare decat precedentul.

2. Plasati bonsaiul in locul potrivit, pentru a incepe cu dreptul

Bonsaii prefera locurile luminoase, dar nu in soare direct. De asemenea, nu plasați vasul deasupra / in apropierea caloriferului.

3. Fertilizantii potriviti asigura o planta frumoasa

Fertilizați bonsaii. Puteti opri fertilizarea in lunile de iarna (decembrie-februarie), pentru a le permite plantelor o perioada de repaus.

Udati numai daca substratul din vas este uscat la atingere. Folositi apa calduța.

Un secret: un vechi proverb japonez spune sa uzi de trei ori: o data pentru vas, o data pentru sol si o data pentru planta.

Pentru a permite ghemotocului de radacini sa se dezvolte, scurtati-le la sfarsit de toamna sau primavara devreme. Urmariți instructiunile primite odata cu planta, pentru metoda corecta si sezonul de taieri pentru bonsaiul tău.

Sfat: modelarea coroanei este o tehnica speciala pentru a controla directia de crestere a trunchiului si a ramurilor. Folositi sarma de diferite grosimi si un patent de sarma.

 Tratamentul corect: preventia este mai buna decat vindecarea

Nu exista boli specifice bonsailor, dar, pentru că sunt mici si cresc greu, bolile tind să afecteze bonsaii mai mult ca alte plante. Asadar, preventia este mai buna decat vindecarea.Dacă observi mici pete albe pe frunze, acestea sunt cauzate de insecte. Indepartati imediat frunzele afectate!De asemenea, scoateti sarmele de modelare daca acestea sugruma plant, conform sfaturilor specialiștilor.

De ce este bine să ai un brad în curte sau în ghiveci. Beneficiile acestui minunat pom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.