15 noiembrie 2024

Majoritatea persoanelor nu tiu cum să depoziteze bananele pentru a rămâne proaspete mai mult timp. Specialiștii susțin că poți să le prelungești perioada de valabilitate cu câteva săptămâni dacă le ferești de anumite alimente.

Cum păstrezi bananele proaspete mai mult timp

Multe persoane depozitează bananele într-un coș cu alte fructe, dar acest obicei este unul care face ca bananele să se înnegrească mai repede.

Tot ce trebuie să știi despre dovleac. Ce beneficii are pentru sănătate și cum îl poți integra în dieta zilnică

Majoritatea oamenilor nu realizează că multe fructe produc o substanță numită gaz etilenă. Acest gaz este un hormon de creștere natural responsabil pentru coacerea fructelor, astfel încât să devină mult mai aromate.

Când prea multe fructe sunt îngrămădite unele peste altele, ele vor elibera prea mult gaz în aer, ceea ce va face ca produsele din apropiere să se coacă mult mai repede și să devină putrede în câteva zile. Bananele au deja o durată de viață scurtă.

Cum să te hidratezi în anotimpul rece, fără să bei apă. Ai grijă de organismul tău

Nu numai că sunt extrem de sensibile al gazul etilenă, dar eliberează mult din acesta din tulpinile lor. Ce mai bine este să păstrezi bananele departe de alte fruct.

Experții recomandă să păstrezi bananele lângă citrice. Portocalele și lămâile nu sunt afectate de gazul de etilenă al bananelor. Etilena eliberată de banane poate afecta multe fructe, cum ar fi merele și perele. Este un motiv în plus pentru care ar trebui să păstrezi bananele departe de alte alimente.

Cele două fructe pe care e indicat să le pui în butoiul cu varză murată. Femeile din Bucovina folosesc acest truc de sute de aniCum depozitezi corect bananele

Bananele nu ar trebui depozitate lângă avocado. Singurul moment în care ar trebui depozitate împreună este acela în care vrei să accelerezi procesul de coacere.

De asemenea, bananele ar trebui ferite de mango, piersici și prune. Dacă vrei să păstrezi bananele proaspete, cel mai bine este să le pui într-un castron separat, departe de celelate fructe.

Poți bloca eliberarea gazului de etilenă prin înfășurarea tulpinilor de la banane. Dacă blochezi această coroană cu folie alimentară sau folie de aluminiu.

Poți împiedica scăparea gazului de etilenă. În felul acesta vei putea să încetinești procesul de coacere. Acest lucru le poate prelungi durata de viață cu trei până la cinci zile față de termenul natural de coacere. Odată ce bananele au devenit galbene și încep să aibă pete, le poți pune și în frigider. 

Citește continuarea aici

Cum alegi cel mai bun dovleac pentru copt. Soiul ideal pentru acest desert

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.