26 octombrie 2024

Babel Street, cu sediul în Reston, Virginia, este firma puțin cunoscută din spatele Location X, un serviciu capabil să urmărească locațiile a sute de milioane de utilizatori de telefon pe perioade lungi de timp. Aparent, Babel Street limitează utilizarea serviciului la personalul și contractorii agențiilor guvernamentale de aplicare a legii din SUA, inclusiv la entitățile de stat.

În ciuda restricției, o persoană care lucrează în numele unei companii care ajută oamenii să își elimine informațiile personale din bazele de date ale brokerilor de date ale consumatorilor a reușit recent să obțină o perioadă de testare gratuită de două săptămâni spunând Babel Street că se gândește să desfășoare în viitor activități de contractare pentru o agenție guvernamentală.

KrebsOnSecurity, care au obținut acces la datele produse în timpul testului, a declarat că una dintre capacitățile Location X este posibilitatea de a trasa o linie între două state sau alte locații – sau o formă în jurul unei clădiri, al unui bloc de străzi sau al unui întreg oraș – și de a vedea o înregistrare istorică a dispozitivelor conectate la internet care au traversat aceste limite.

Marcel Ciolacu într-o ploaie de covrigi, George Simion, caracatița SF – Un nou video produs de inteligența artificială ia cu asalt internetul

Reporterul Brian Krebs a declarat că datele includ aproape 100.000 de accesări ale telefonului unui ofițer de poliție din New Jersey care a devenit recent victima unei intense campanii de dezvăluire a identității care a supus-o pe ea și familia ei la zeci de amenințări cu moartea din partea unor persoane care îi cunoșteau adresa de domiciliu și numerele de telefon ale ei și ale soțului ei, scrie ziuanews. Campania a inclus persoane mascate în mașini care au ieșit în fața casei familiei.

Datele văzute de persoana care a folosit procesul de două săptămâni au oferit o imagine detaliată și intimă a ofițerului pe parcursul mai multor luni. Nu există nicio indicație că persoanele care urmăreau și hărțuiau familia au folosit Location X, dar nu există nicio îndoială că serviciul le-ar fi putut permite să determine numărul de telefon și locația de reședință a polițistului.

Cât durează ca o pisică să-și uite stăpânii. Cercetătorii au ajuns la concluzii uimitoare  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.