25 octombrie 2024

Turmericul: Este cunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatorii puternice datorita compusului sau activ, curcumina. Turmericul poate ajuta la reducerea inflamatiilor din corp si poate sprijini sanatatea articulatiilor si a sistemului cardiovascular.

Ghimbirul: De asemenea, are proprietati antiinflamatorii si antioxidante. Ghimbirul poate ajuta la reducerea greturilor si la ameliorarea durerilor musculare si articulare.

Cimbrul: Este bogat in antioxidanti si poate ajuta la protejarea celulelor impotriva daunelor provocate de radicalii liberi. Cimbrul poate fi folosit pentru a adauga o aroma placuta mancarurilor de legume, carne sau peste.

Busuiocul: Este o sursa excelenta de vitamine si minerale, inclusiv vitamina K si magneziu. Busuiocul poate sprijini sanatatea oaselor si a sistemului imunitar si poate fi folosit proaspat sau uscat in multe retete.

Patrunjelul: Este bogat in vitamina C si vitamina K si poate ajuta la detoxifierea organismului si la imbunatatirea sanatatii inimii.

Mustarul: Este unul dintre cele mai populare condimente din intreaga lume, pentru sezonul bun. Semintele de mustar ofera numerosi fitonutrienti si multa aroma, cu aproape deloc calorii. Vechii chinezi considerau semintele de mustar ca fiind un afrodisiac natural. De atunci, s-a demonstrat ca mustarul ofera protectie impotriva cresterii tumorii si a mutatiilor ADN sau celulare.

 

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.