
Tot ce trebuie să faci este să urmezi cu sfințenie indicațiile de mai jos, iar la final vei obține cei mai buni ardei umpluți pe care i-ai pregătit și pe care i-ai mâncat vreodată.
Ingrediente:
10-12 ardei grași, de o mărime medie (8-10 cm. lungime)700 de grame de carne tocată1-2 cepe (150 de grame)½ de pahar de orez (75-80 ml, adică vreo 50 de grame) cu bobul rotund½ de legătură de mărar½ de legătură de pătrunjel1 linguriță rasă de piper măcinat1 linguriță de sare1 linguriță paprika dulce sau iute (opțional, eu o pun pentru culoare și aromă)250 de grame de roșii pasate sau 200 ml. de bulion1 linguriță de pastă de roșiiopțional: 1 ou întreg sau doar 1 gălbenuș dar merge chiar mai bine fără acesta3 frunze de dafinsos: 200 de ml. de bulion de roșii concentrat, 3 linguri de ulei, 2 linguri de făină, frunză de dafin, sare, piper, zahăr sau un îndulcitor
Mod de preparare:
Pentru început, spală ardeii și îndeparteaza-le coada și semintele. Apoi, într-un bol, amestecă orezul bine spălat, carnea tocată, ouale, ceapa marunțită, sarea, piperul și boiaua de ardei dulce.
După ce ai terminat, umple ardeii cu compozitia și formeaza-le un capac cu puțină faină presarată peste carne
Așează ardeii umpluti într-o oală cu pereți înalți și acoperă-i cu apă și adauga sare. Apoi, într-un bol, pregatește sosul pentru ardeii umpluti. Amesteca sucul de rosii cu putina sare, apă și mărar.
Atunci când ardeii au dat într-un clocot, adaugă sosul peste și lasă la fiert pentru încă 30 de minute. La final, adaugă patrunjel tocat și servește-i cu smantană.