16 ianuarie 2025

Pâinea

Multe persoane păstează pâinea în frigider pentru a-i păstra prospețimea cât mai multe zile. Din păcate, la temperaturi scăzute amidonul recristalizează ceea ce face ca pâinea să se întărească mult mai repede.

Dacă ai cumpărat pâine în cantitate mai mare decât aveai nevoie și vrei să o păstrezi cât mai proaspătă ține-o într-o cutie închisă etanș, la temperatura camerei. Află mai multe despre ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic pâine.

Cafeaua

Cafeaua păstrată la frigider nu își va păstra aroma din cauza faptului că o vei scoate la temperatura camerei. Schimbările dese de temperatură vor forma condes în recipientul în care o păstrezi, iar aroma se va pierde. În plus, va absorbi aromele mâncărurilor din frigider.

Cafeaua se păstrează cel mai bine în recipiente de metal, închise etanș, într-un loc uscat.

Mierea

Mierea ținută la rece se va cristaliza mult mai repede. Mierea se păstrează foarte bine la temperatura camerei, în borcan de sticlă bine închis. Singurul lucru de care trebuie să ții cont este să nu fie aproape de o sursă de căldură.

Sosurile iuți

Iuțeala din sos va deveni și mai puternică dacă acestea sunt ținute la temperatura camerei așa încât nu este nevoie să le păstrezi în frigider. Chiar și după deschidere le poți păstra în dulap până la 6 luni. Verifică totuși indicațiile date de producător, pentru a te asigura că nu au altfel de recomandare.

Asemănări spectaculoase între alimente și organele corpuluiPepenii

Aerul rece din frigider distruge antioxidanții din pepeni, indiferent dacă vorbim despre pepeni roșii, galbeni sau alte varietăți. Totuși, în zilele toride vară, când temperatura ambientală este foarte mare, îi poți ține la rece. Ideal ar fi să fie consumați cât mai repede după ce au fost tăiați.

Pepenii netăiați se pot ține la temperatura camerei timp de o săptămână după ce au fost culeși.

Ceapa și usturoiul

Mediul umed din frigider nu face bine nici cepei, nici usturoiului. La scurt timp după ce le vei pune la rece vor începe să se înmoaie și vor emana un miros de care cu greu vei mai scăpa.

Ceapa și usturoiul se păstrează în locuri uscate și reci, cu o temperatură de aproximativ 10-12 grade Celsius. Vor rezista luni bune într-o stare bună.

Cartofii

Atunci când sunt ținuti în frigider, cartofii vor deveni mult mai dulci decât ți-ai dori și vor avea o textură nisipoasă. Acest lucru se întâmplă pentru că amidonul va începe să se transforme în zaharuri.

Cartofii se păstrează cel mai bine în locuri reci, uscate și întunecoasă. Vor rezista până la două luni. Dacă nu au beci, îi poți ține și la temperatura camerei în pungă de hârtie. În acest caz trebuie să îi consumi în maximum două săptămâni. Uite cum poți păstra cartofii până la șase luni ca să nu se strice.

Roșiile

La temperaturi mai mici de 14 grade Celsius roșiile încep să se strice. Pulpa lor va deveni poroasă și moale și nu le vei mai putea folosi nici măcar pentru o tocăniță.

Roșiile se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, într-un vas neacoperit, puse cu fața în jos pe un prosop de hârtie.

Dovleacul turcesc

Umiditatea și temperaturile scăzute scad durata de viață a dovleacului turcesc sau a altor varietăți de dovleac de iarnă.

Dovleacul turcesc se păstrează bine în locuri reci, uscate, la temperaturi de 10-12 grade Celsius. Dacă ai un astfel de loc te poți bucura de dovleac până la 6 luni.

Ingredientul prezent în toate bucătăriile. Ajută la reglarea glicemiei și are beneficii pentru creier

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.