Instanța a admis contestația formulată de Bulai, respingând cererea de prelungire a arestului la domiciliu și stabilind noi condiții pentru măsura controlului judiciar.
Ce a decis Tribunalul București în cazul agresorului Bulai
Conform deciziei instanței, Alfred Bulai va trebui să se prezinte la organele de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori va fi chemat. De asemenea, va trebui să informeze autoritățile judiciare despre orice schimbare a domiciliului său și să se prezinte la secția de poliție desemnată pentru supravegherea măsurii. Pe durata controlului judiciar, Bulai va avea obligația de a respecta următoarele condiții: să nu părăsească teritoriul României fără permisiunea prealabilă a judecătorului, să nu se apropie de persoanele vătămate și martorii din dosar, să nu comunice cu aceștia, direct sau indirect, și să nu exercite activitatea de profesor, în cazul în care aceasta este legată de presupusele fapte. De asemenea, i se interzice să dețină sau să folosească arme.
În cazul în care Alfred Bulai va încălca aceste măsuri, controlul judiciar poate fi înlocuit cu arestul la domiciliu sau cu arestarea preventivă.
Inițial, Alfred Bulai a fost arestat preventiv pe 5 septembrie, dar a fost eliberat după doar o săptămână, în urma unei decizii a Tribunalului București, care a dispus plasarea acestuia în arest la domiciliu pe 12 septembrie.
Fostul profesor de la SNSPA este acuzat de agresiune sexuală și folosire abuzivă a funcției în scopuri sexuale.
Ancheta a fost demarată ca urmare a unei investigații jurnalistice realizate de site-ul Snoop, care a dezvăluit faptul că Bulai ar fi hărțuit sexual mai multe studente, iar unele dintre agresiuni ar fi avut loc în timpul unor cursuri de practică în zone rurale.