Doar in Play Store pentru Android sunt peste 3 milioane de aplicatii pe care le poti folosi oricand pentru productivitate, o organizare mai buna, pentru personalizarea telefonului sau pentru distractie. Si pe langa toate aceste aplicatii mai sunt si unele care schimba complet modul in care folosesti telefonul si cum interactionezi cu el.
Nu e suficient sa ai un telefon care merge bine si iti permite sa faci tot ce vrei si ai nevoie intr-o zi. Utilizatorul modern vrea eficienta si simplitate in interactiunea cu telefonul. Asa ca dezvoltatorii de aplicatii s-au gandit si la aceste aspecte si au venit in ajutorul utilizatorilor cu multe aplicatii care vor schimba total modul in care interactionezi cu telefonul si cum il folosesti in scenarii diferite. Iata doar cateva dintre cele mai interesante pe care le poti incerca imediat dupa ce le descarci din Play Store.
Lynket Browser. De multe ori gasim pe retelele de socializare multe articole interesante pe care vrem sa le citim mai tarziu. Lynket Browser deschide paginele in background, pagini care pot fi accesate cu un tap pe balonasele plutitoare. Aplicatia merge bine cu orice browser instalat pe telefon si poate sa accelereaza afisarea prin versiunile AMP cerute. Paginile web, continutul lor poate fi citit in modul Articol, un fel de reader mode de la browserele moderne, unde ai doar textul fara alte elemente care iti pot distrage atentia de la citit.
Popup Widget 3. Pe telefoane un widget sau mai multe este/sunt util/e, insa cand ai prea multe telefonul nu se mai misca bine si sunt consumate prea multe resurse. Cu Popup Widget 3 se schimba complet modul in care acestea functioneaza. Toate widgeturile se transforma in iconite de 1×1 si sunt amplasate pe home screen. La fiecare tap pe ele se deschide o fereastra pop-up. Ai viteza mai mare de accesare pentru widget, afisare compacta, le gasesti rapid, performanta telefonului ramane la fel de buna.
Notepin. Cu Notepin poti sa creezi notite si sa le fixezi pe ecranul de notificari pentru a se transforma in remindere. Notitele sunt sortate in functie de prioritate si relevanta, data adaugarii, crearii lor, au culori. Notitele vor ramane in zona de notificari pana alegi sa nu mai fie fixate acolo. Daca vrei o aplicatie pentru productivitate si o mai buna organizare cu siguranta te vei indrepta spre Notepin.
MacroDroid. Daca ai folosit pana acum Tasker te vei obisnui rapid cu MacroDroid. Aplicatia se instaleaza rapid si se foloseste imediat. Se configureaza rapid, se aleg actiuni care se vor produce cand apare un anumit element declansator. De pilda, poti sa alegi sa porneasca Spotify si sa fie ajustat si volumul cand introduci castile in telefon. Sau foarte bine telefonul poate intra in Airplane Mode noaptea, mesajele pot fi citite cu voce tare cand esti in car mode. Comenzile pot fi simple sau complexe sau elementele declansatoare pot avea legatura cu aplicatii sau input de orice fel din exteriorul sistemului de operare.
IFTTT. Automatizarea dispozitivului si configurarea usoara sunt principalele avantaje ale IFTTT. Prin IFTTT se conecteaza doua servicii web sau dispozitive cu telefonul Android pe pot de hub central. Automatizarile pe care le poti face si incerca sunt infinite, se poate folosi aplicatia si la controlul dispozitivelor smart. De fiecare data interfata intuitiva te va ajuta sa alegi rapid ce fel de actiuni vrei sa fie facute cand apare elementul declansator setat.
Quick Cursor. Multi utilizatori de telefoane smart au obiceiul sa foloseasca dispozitivele cu o singura mana. Ecranele tot mai mari nu prea ne ajuta deloc, asa ca era nevoie de o aplicatie precum Quick Cursor. Pe ecran apare un cursor micut care se controleaza cu degetul si poate fi purtat in orice parte a ecranului, oricat de sus, jos, la stanga sau la dreapta. Aplicatia Quick Cursor se bazeaza pe functiile de accesibilitate din telefoane, ai nevoie de permisiuni activate, asa ca nu prea e pentru toata lumea, dar poti sa o incerci daca ai telefoane mai lungi si mai mari la nivel de ecran.
MightyText. Stim deja ca putem sa trimitem ce mesaje dorim via Web si de pe PC cu ajutorul WhatsApp Web, dar daca avem nevoie de SMS-uri aplicatia MightyText e ce trebuie. Sincronizarea are loc rapid via o extensie pentru browser, functioneaza cu orice fel de sistem de operare, si ai acces la mesajele SMS pe un ecran mai mare. Poti citi mesajele, poti raspunde la ele, poti sa scrii mesaje, sa vezi notificarile de la alte aplicatii din telefon. Ba chiar te lasa sa initiezi si apeluri, asa ca nu prea vei mai avea nevoie de telefon in mana. In versiunea gratuita exista o limita lunara de trimitere, asa ca daca esti un utilizator care chiar trimite multe SMS-uri, lucreaza mult cu ele, te vei indrepta spre alta aplicatie.
Universal Copy. E cam greu sa dai un copy-paste pe Android, asa este? Unele aplicatii nu suporta aceasta functie, alte site-uri interzic copiatul. Dar daca vrei sa sari peste orice fel de interdictii si sa copieze cat vrei si pe Android ai Universal Copy. Cu Universal Copy copiezi orice din orice aplicatii, web, chiar si de pe imagini care au text. Ai un link in bara da notificari pentru aplicatie si cu ajutorul lui accesezi aplicatia si copiezi prin apasarea continua pe ecran sau activezi modul de scanare ca sa iei textele din imagini.
Sesame. E o aplicatie extrem de utila, cautare universala si creator de scurtaturi, asta ofera Sesame. Cauti prin telefon cu ea orice aplicatie vrei, are acces si prin conturi, gasesti ceva si pe Spotify, de exemplu. Plus ca ai scurtaturi create cu anumite functii din respectivele aplicatii. Totul se intampla cu un singur tap dupa ce ai activat si setat aplicatia, gasesti ce vrei si ajungi rapid la orice fel de informatii din telefon.
Super Status Bar. Bara de status a fost de foarte multe ori neglijata de dezvoltatorii de sisteme de operare pentru telefon si nu prea poti sa o personalizezi cum vrei. Cu Super Status Bar poti sa ajustezi luminozitatea, sa umbli la volum, toate cu un singur swipe de-alungul partii de sus a ecranelor. Poti sa vezi rapid si mesaje si notificari recente, controlezi orice prin aceleasi miscari pe ecran, baterie, modul in care se vede zona respectiva. Daca ai obtinut root pe telefon poti sa personalizezi si mai mult bara de status sau de meniu.