
Pentru blat de 26 cm:
8 ouă200 gr zahăr150 gr făină50 gr cacaoun praf de sare1 linguriță extract de vanilie.
Pentru cremă:
750 ml smântână pentru frișcă cu 32% grăsime200 gr zahăr pudră250 gr mascarpone30 gr gelatină granulată2 lingurițe cu extract de vanilieun praf de sare4 portocale mari sau 6 mandarine.
Pentru glazură și decor:
100 g ciocolată neagră50 g unt2 linguri laptefulgi de cocos.Mod de preparare
Prima dată vei prepara compoziția pentru blatul de tort cu cacao, apoi urmează coacerea blatului, răcirea și secționarea. Crema se prepară în timp ce se coace blatul și se păstrează la rece.
Cum prepari blatul pentru tort Kilimanjaro
Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Ia două boluri și separă albușurile de gălbenușuri. Adaugă un praf de sare peste albușuri și bate-le spumă. Apoi adaugă treptat zahărul, mixând continuu până rezultă o bezea fermă.
Încorporează gălbenușurile și vanilia, amestecând delicat, de sus în jos cu p spatulă. Trece făina prin sită împreună cu pudra de cacao și încorporează acest amestec folosind aceleași mișcări delicate, care ajută compoziția să rămână aerată.
Întinde compoziția pentru blatul de tort în forma tapetată cu hârtie de copt și nivelează-i suprafața. Pune tava în cuptor și coace blatul de tort pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Apoi lasă-l la răcit.
Cum prepari crema de mascarpone cu frișcă și fructe
În bolul mixerului adaugă smântâna pentru frișcă rece și mixeaz-o energic până când se mărește consistent în volum. Adaugă treptat zahărul, mixând continuu până când compoziția capătă fermitate. Apoi încorporează brânza mascarpone, vanilia și un praf de sare.
Pune gelatina la hidratat în apă cât să fie acoperită, iar după hidratare dizolv-o pe baie de aburi. Încorporeaz-o puțin câte puțin în cremă, în timp ce amesteci intens pentru omogenizare.
Curăță portocalele, îndepărtează și pelicula albă, apoi taie miezul în cuburi.
Cum montezi deliciosul tort Kilimanjaro
Secționează blatul de tort în două părți. prima parte de blat o așezi pe platoul de tort Și adaugi toată crema peste ea. Modelează crema sub formă sferică spre vârf.
Secționează și a doua parte de blat în 16 triunghiuri. Așază aceste triunghiuri peste cremă, cu vârfurile în sus. La mijloc, în interiorul vârfurilor adaugă cuburile de portocale.
Prepară glazura de ciocolată topind ciocolata cu untul și laptele și amestecând până la omogenizare. Întinde glazura doar pe lateralele de la baza tortului și decoreaz-o cu fulgi de cocos.