20 ianuarie 2025

Pentru aluat:

200 gr untură sau 250 gr unt gras180 gr smântână acră sau iaurt cremos1 lingură de sare2 ouă500 gr făină.

Pentru uns și decor:

1 ousemințele preferateparmezan ras sau cașcaval.Mod de preparare

Înainte de a pregăti aluatul pentru covrigei, adună pe masa din bucătărie toate ingredientele și ustensilele de lucru. Pregătește și tava mare a cuptorului, în care așezi hârtie de copt.

Cum prepari aluatul pentru covrigei cu brânză și condimente

Pune untura sau untul într-un bol și topește-o la microunde sau pe baie de aburi. Apoi las-o să se tempereze puțin și adaugă peste ea smântâna, sarea și ouăle. Amestecă bine până când se omogenizează compoziția.

Opțional, poți adăuga o linguriță de boia de ardei iute sau dulce, turmeric, chili, oregano uscat, busuioc, cimbru, pudră de usturoi sau de ghimbir, etc. Apoi încorporează făina și amestecă până când obții un aluat compact. Împachetează aluatul în folie de prospețime și pune-l la rece pentru cel puțin 2 ore.

Cât de sănătoase sunt conservele de pește. Ce spune nutriționistul Mihaela Bilic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.