Ingrediente:Clătite6 ouă375 g făină750 ml lapte75 g unt topitun praf de sare1-2 linguri zahăr (opțional)ulei pentru prăjit clătiteleCremă de mascarpone și frișcă400 ml smântână pentru frișcă2-3 linguri zahăr pudră1 linguriță extract de vanilie350 g mascarponeToppingfructe, după preferințePortocală umplută, un desert parfumat, ideal pentru zilele de iarnăInstrucțiuni:Pregătire clătitePune făina, zahărul și praful de sare într-un castron mare. Creează în mijloc o adâncitură în care să adaugi laptele, ouăle și untul topit.Amestecă bine cu un mixer sau un tel de mână până când se omogenizează.Acoperă castronul și pune compoziția la rece pentru 1-2 ore sau chiar peste noapte, dacă nu e grabă și te organizezi din timp.Când scoți aluatul de clătite de la rece, poate părea că s-a separat, nu te îngrijora, amestecă ușor cu telul și se va omogeniza.Încinge o tigaie de clătite, unge-o cu puțin ulei și prăjește clătitele, una câte una, întorcându-le și pe cealaltă parte pentru a se rumeni uniform.Din această compoziție vor ieși cam 20 de clătite subțiri.Pregătire cremăBate smîntâna și zahărul pudră până când obții frișca. Adaugă și mascarponele, mixează încă un pic pentru a le omogeniza. La final, pune extractul de vanilie.Asamblare tortAșază prima clătită pe o farfurie întinsă, un platoru sau un suport de tort. Unge cu un strat subțire de cremă. Așază a doua clătita și procedează la fel.După ce pui crema pe toate clătitele ăn afară de ultima, pune-o și pe aceasta și decorează cu fructe – eu am avut niște coacăze roșii.Pune tortul la frigider pentru măcar 1-2 ore înainte de servire. Cea mai rapidă rețetă de papanași cu brânză și pesmet. Un deliciu hrănitor și foarte gustos