10 ianuarie 2025

Ingrediente:Clătite6 ouă375 g făină750 ml lapte75 g unt topitun praf de sare1-2 linguri zahăr (opțional)ulei pentru prăjit clătiteleCremă de mascarpone și frișcă400 ml smântână pentru frișcă2-3 linguri zahăr pudră1 linguriță extract de vanilie350 g mascarponeToppingfructe, după preferințePortocală umplută, un desert parfumat, ideal pentru zilele de iarnăInstrucțiuni:Pregătire clătitePune făina, zahărul și praful de sare într-un castron mare. Creează în mijloc o adâncitură în care să adaugi laptele, ouăle și untul topit.Amestecă bine cu un mixer sau un tel de mână până când se omogenizează.Acoperă castronul și pune compoziția la rece pentru 1-2 ore sau chiar peste noapte, dacă nu e grabă și te organizezi din timp.Când scoți aluatul de clătite de la rece, poate părea că s-a separat, nu te îngrijora, amestecă ușor cu telul și se va omogeniza.Încinge o tigaie de clătite, unge-o cu puțin ulei și prăjește clătitele, una câte una, întorcându-le și pe cealaltă parte pentru a se rumeni uniform.Din această compoziție vor ieși cam 20 de clătite subțiri.Pregătire cremăBate smîntâna și zahărul pudră până când obții frișca. Adaugă și mascarponele, mixează încă un pic pentru a le omogeniza. La final, pune extractul de vanilie.Asamblare tortAșază prima clătită pe o farfurie întinsă, un platoru sau un suport de tort. Unge cu un strat subțire de cremă. Așază a doua clătita și procedează la fel.După ce pui crema pe toate clătitele ăn afară de ultima, pune-o și pe aceasta și decorează cu fructe – eu am avut niște coacăze roșii.Pune tortul la frigider pentru măcar 1-2 ore înainte de servire. Cea mai rapidă rețetă de papanași cu brânză și pesmet. Un deliciu hrănitor și foarte gustos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.