10 ianuarie 2025

Alimentele de bază, precum carnea, uleiul, produsele de panificație și lactatele vor avea la raft prețuri și cu 10% mai mari. 

„ – Vi se pare că s-au scumpit față de finalul de an?   – Da! Dacă te duci să îl iei de la țărani îl iei mai scump. Pensia e mică, ai muncit 40 de ani, exemplul meu, la 45 de ani să ai o pensie cât ia unul care nu a muncit toată viața lui. Sunt foarte scumpe, ar trebui să se gândească și la punga oamenilor de rând!”

Este reacția oamenilor împovărați deja de scumpirile în lanț. Anul le-a adus venituri înghețate și cheltuieli mai mari, iar mulți dintre ei spun că sunt nevoiți să renunțe unele produse ori să cumpere mai puțin. De partea cealaltă, producătorii spun că vor crește prețurile pentru a compensa taxele introduse în ordonanța trenuleț precum eliminarea facilităților fiscale.

Bubuie prețurile la alimente. Scumpiri în lanț

„Foarte greu, mă duc să iau doi pești macrou, două pâini și plec acasă că altceva nu am…Trebuie să ne descurcăm că nu avem încotro, chiar dacă pensiile sunt mai mici.”, spun oamenii.

Pâinea și uleiul ar urma să aibă prețuri mai mari cu 10% carnea și mezelurile vor înregistra scumpiri între 5 și 8% iar lactatele, cu 2 până la 5%.

La acest moment în piețe plătim pentru un kg de cârnați picanți 62 de lei, kilogramul de parizer de pui a ajuns să coste 58 de lei, iar pentru un kg de salam de Sibiu scoatem din buzunar 85 de lei.

Sindicaliștii au atacat ordonanța sărăciei la Avocatul Poporului pentru că duce la scăderea nivelului de trai.

„Marea majoritate a populației trebuie să suporte actele de austeritate, pe când decidenții politici într-o formă sau alta sunt evitați de la aplicarea austerității.”, a spus Bogdan Hossu, liderul confederației Cartel Alfa pentru Realitatea PLUS.

În lipsa indexării, pensionarii au pierdut în medie 300 de lei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.