Ingrediente:
1 varză albă, proaspătăapă + oțet + sare, pentru fiert foile2 buc. ceapă1-2 morcovi1/2 rădăcină mică de țelină1 rădăcină de pătrunjel200 gr orez200 gr ciuperci3 linguri de mălai100 ml ulei de floarea soareluisare și piper, după gust1 linguriță de paprika1 crenguță de cimbru2 foi de dafinsos de roșii, pentru servit
Mod de preparare:
Se începe cu pregătirea foilor de varză. Acestea se desfac de pe cotor și se taie în jumătăți, îndepărtând nervura grăasă de la mijloc. Apoi, se fierb în apă cu puțin oțet și sare pentru 10-12 minute, penntru a se înmuia și a nu se rupe la modelat sarmalele.
Se curăță toate legumele, se toacă mărunt și se călesc în ulei de floarea soarelui, încins. Se amestecă bine pentru o călire uniformă. Nu se țin pe foc decât până când se pătrund foarte ușor și își degajă gusturile. Apoi se adaugă orezul și se amestecă foarte bine cu legumele călite. Se adaugă și mălaiul și se asezonează amestecul pentru umplutura sarmalelor cu sare, piper și paprika.
Compoziția obținută se lasă la răcit și se umplu cu ea foile de varză bine scurse și răcite.
Cum se prepară sarmalele de post cu mălai
Se unge bine o cratiță cu ulei și se așază la baza ei varză tocată fideluță, foi de dafin și crenguța de cimbru. Se așază sarmelele în straturi succesive și se completează cu apă. Se pune cratița cu sarmale la cuptor și se lasă aproximativ 3 ore, la temperatură medie.
Șuncă fiartă în zeamă de varză. Rețetă tradițională. Ingredientul secret al acestei rețete