Ingrediente8 ouă80 ml lapte80 g brânză Pecorino Romano rasă½ linguriță de sare100 g prosciutto tocat1 lingură de ulei de măsline150 g roșii cherry tăiate pe jumătatefrunze de busuioc proaspăt rupte grosier.Cele mai bune rețete culinare cu avocado. Cum să prepari acest fruct cu beneficii multipleMod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 200°C.
Cum prepari rețeta de frittata cu prosciutto, roșii și busuioc
Într-un castron mare, se amestecă ouăle, laptele, brânza Pecorino Romano și sarea. Se pune prosciutto tocat într-o tigaie care poate fi pusă la cuptor la foc mediu. Se lasă până când devine crocant, amestecând des, aproximativ 3-4 minute.
Se adaugă uleiul de măsline și roșiile cherry și se gătesc timp de 2 minute. Se toarnă amestecul de ouă și se gătesc până se întăresc marginile, aproximativ 2 minute. Se transferă la cuptor și se coace timp de 14-16 minute sau până când ouăle nu mai sun moi în mijloc. Se scoate din cuptor și se presară deasupra frunze de busuioc. Se taie în felii și se servește.