7 noiembrie 2024

Nu există nimic care să se compare cu o ceașcă mare de cafea într-o dimineață rece de toamnă. Căldura ceștii îți încălzește mâna, iar aroma energizantă a boabelor prăjite și primele înghițituri te trezesc imediat. Un ingredient secret poate schimba complet gustul ceștii tale de cafea.

Cum poți prepara cafeaua în stil canadian

În acest sezon, cea mai bună și mai ușoară modalitate de a face cafeaua mai gustoasă este să adaugi puțin sirop de arțar. Pentru a face cafea cu sirop de arțar vei avea nevoie de două lucruri: o cafea și o sticlă de sirop de arțar.

Spre deosebire de alți îndulcitori naturali, cum ar fi mierea sau siropurile de fructe de pădure, siropul de arțar nu acoperă complet gustul cafelei și este de fapt destul de complementar. Pentru persoanele care servesc cafeaua fără zahăr, dar doresc un plus de aromă, pot adăuga siropul de arțar.

Siropul de arțar face cafeaua să aibă un gust deosebit, o dulceață subtilă și o aromă distinctivă. Siropul de arțar funcționează într-o mare varietate de tipuri de cafea, spun specialiștii de la Parade.

Cafeaua neagră are un gust deosebit atunci când este completată de puțin sirop de arțar. Chiar și o cafea latte se potrivește foarte bine cu un strop de sirop de arțar.

Siropul de arțar are o mulțime de beneficii pentru sănătate, însă el se găsește destul de greu în țară. Siropul de arțar de gradul A este considerat a fi cel mai potrivit pentru cafea, însă exportul său este limitat.

Cum îndulcești cafeaua cu sirop de arțar

Pentru început trebuie să prepari cafeaua după metoda ta preferată. Cafeaua poate fi pregătită la espressor, filtru sau clasic, la ibric.

După ce prepari cafeaua și o torni în cești, specialiștii recomandă să amesteci o linguriță sau două de sirop de arțar.

Acest truc funcționează foarte bine atunci când cafeaua este fierbinte. Siropul de arțar este un îndulcitor lichid, ceea ce înseamnă că se dizolvă rapid și ușor, spre deosebire de zahăr.

Pentru a indulci cafeaua, cea mai bună alegere este siropul de arțar de gradul A închis sau chihlimbar, deoarece aceste soiuri sunt bogate în aromă și au o dulceață robustă, caramelizată, care echilibrează foarte bine amărăciunea cafelei.  

Citește continuarea aici

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.