28 octombrie 2024

Ce au anunțat anchetatorii în acest caz

Procurorii au precizat că, pe 26 octombrie, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpaților B.M.M. și C.C., acuzați de omor calificat și tâlhărie calificată.

Conform anchetatorilor, în seara de 6 august, între orele 20:00 și 22:00, cei doi suspecți ar fi intrat ilegal în locuința bătrânului D.C., unde l-au atacat cu brutalitate, utilizând inclusiv un obiect tăietor-înțepător. Scopul lor era să îl forțeze pe bătrân să dezvăluie locul în care își ținea economiile. Din cauza rănilor grave și a vârstei înaintate, victima nu a supraviețuit.

„La data de 26 octombrie, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul (PT) Prahova a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă a inculpaților B.M.M. şi C.C. pentru săvârșirea infracţiunilor de omor calificat (…) şi tâlhărie calificată”, informează un comunicat publicat, luni, de PT.

Pentru a-i identifica și a-i aduce în fața justiției pe cei doi inculpați, autoritățile au derulat o investigație amplă, care a inclus colaborări în mai multe județe și analize de genetică judiciară realizate de Institutul Național de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

În urma solicitării procurorilor, Tribunalul Prahova a aprobat arestarea preventivă a suspecților pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova și a polițiștilor de la Serviciul de Investigații Criminale Prahova.

„Din cercetările efectuate s-a reținut faptul că în data de 06 august, în intervalul orar 20,00-22,00, cei doi inculpați ar fi pătruns prin violare de domiciliu în locuința victimei D.C., în vârstă de 86 de ani, din comuna Bertea, judeţul Prahova, şi au exercitat violențe deosebite asupra acesteia inclusiv cu un corp tăietor-înțepător, în scopul de a o determina să le spună autorilor unde are ascunse sume de bani. În urma violențelor deosebite exercitate şi având în vedere vulnerabilitatea victimei determinată de vârsta înaintată, aceasta a decedat”, spun anchetatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.