27 octombrie 2024

Valoarea măsurilor asigurătorii depășeşte 166.000 lei în cazul a două persoane. Alte două persoane au fost reţinute şi sunt sub control judiciar.

„În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Biroul de Investigare a Criminalității Economice Petroșani au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului Petroșani, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunii de punere în circulație de produse contrafăcute.

Astfel, polițiștii au indisponibilizat peste 120 de articole de îmbrăcăminte și 24 de perechi de încălțăminte, purtând însemnele unor mărci purtătoare de drepturi industriale, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de piață de aproximativ 215.000 lei.

De asemenea, în cadrul altor două dosare penale privind săvârșirea de infracțiuni de înșelăciune și, respectiv, delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată, polițiștii structurilor de investigare a criminalității economice din Petroșani și Brad, în baza ordonanțelor de sechestru emise de procurori, au instituit sechestru asigurător față de doi suspecți, asupra unui bun imobil și trei bunuri mobile (autovehicule), precum și poprire asupra sumelor de bani existente în conturile bancare ale acestora. Astfel, au fost acoperite prejudiciile create în cele două dosare penale, în valoare de peste 165.000 lei.

În cadrul acțiunii Jupiter, desfășurată în această săptămână, la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Hunedoara au fost efectuate următoarele activități: au fost puse în aplicare 27 mandate de percheziție domiciliară emise de instanțe în 8 dosare penale; au fost dispusă măsura preventivă a reținerii pentru 24 ore față de 2 persoane, una dintre acestea aflându-se în prezent sub control judiciar; au fost puse în aplicare 11 mandate de aducere; a fost instituit sechestru asigurător față de bunuri mobile și imobile și poprirea conturilor bancare în cazul a două persoane, valoarea măsurilor asigurătorii depășind 166.000 lei”, a transmis IPJ Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.