26 octombrie 2024

Vorbind cu jurnaliștii, vineri, 25 octombrie, după summitul BRICS de la Kazan, Putin a declarat că Rusia intenționează să își intensifice eforturile, indiferent de „epuizarea” adversarilor săi sau de schimbarea retoricii occidentale, au declarat analiștii în raportul lor.

Întrebat despre impactul sprijinului occidental și al forței trupelor ruse asupra operațiunilor militare, Putin a spus că Rusia ar trebui să continue să fie activă în Ucraina. El a susținut că Occidentul a fost „mai realist” cu privire la situația din jurul Ucrainei și, în opinia sa, și-a „îndulcit retorica” cu privire la necesitatea înfrângerii strategice a Rusiei.

Putin și-a exprimat, de asemenea, satisfacția față de schimbarea declarațiilor occidentale și a spus că Rusia „nu poate decât să laude” această mișcare.

În interviu, el a adăugat că Rusia dorește ca războiul să se încheie în termenii săi, reflectând „realitățile de pe câmpul de luptă”. Putin a menționat că obiectivul său rămâne neschimbat: să obțină capitularea guvernului ucrainean, să submineze statalitatea ucraineană și să distrugă armata.

Potrivit ISW, strategia lui Putin se bazează pe presupunerea că Occidentul va înceta mai devreme sau mai târziu să mai sprijine Ucraina, ceea ce va permite Rusiei să obțină victoria. În același timp, analiștii institutului subliniază că astfel de calcule nu sunt garantate, deoarece retragerea sprijinului Occidentului pentru Ucraina rămâne puțin probabilă.

Analiștii americani subliniază că Putin continuă să exagereze „succesele ” militare ale armatei sale în regiunea Kursk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.