26 octombrie 2024

Bărbatul din Iași și-a pierdut locul de muncă din cauza unei probleme medicale și primea o pensie de boală mică, a solicitat băncii să-i șteargă datoriile aferente celor două credite contractate în 2021. Banca a luat în considerare dificultățile financiare prin care trecea ieșeanul și a decis să îi șteargă integral datoriile, după cum reiese din informațiile transmise de CSALB pentru „Ziarul de Iași”.

În total, CSALB a primit 18 cereri de la consumatori din Iași, însă doar 8 dintre ele au fost acceptate de bănci pentru negociere, 7 s-au finalizat cu o împăcare a părților, iar una este în curs de negociere.

Raportul indică o creștere a numărului de cereri înregistrate la nivel național, ajungând la 2.839 în primele nouă luni ale anului, comparativ cu 2.209 cereri în aceeași perioadă din T3 2023, ceea ce reprezintă o creștere de aproximativ 29%.

Printre avantajele concilierii se numără evitarea proceselor în instanță și continuarea raporturilor contractuale dintre părți, arată CSALB, precum și timpul scurt de soluționare a unui dosar (o medie de aproximativ o lună în ultimii trei ani), gratuitatea pentru consumatori și expertiza conciliatorilor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.