25 octombrie 2024

Dezbaterea, care va începe la ora 10:00 şi va avea loc la Palatul Republicii., va fi transmisă în direct de postul public Moldova 1, dar şi de alte instituţii media care vor prelua semnalul.

Evenimentul va fi fără un moderator care să intervină în discuţii. Candidaţii vor avea libertatea de a-şi adresa întrebări direct, iar discuţiile se vor desfăşura fie în limba română, fie în limba rusă, în funcţie de preferinţele acestora, relatează NewsMaker.

Fiecare dintre candidaţi va fi însoţit de cinci membri ai echipei lor, precum şi de un cameraman şi un fotograf din partea staff-urilor. Reprezentanţii echipelor vor fi responsabili de monitorizarea timpului alocat fiecărei etape a dezbaterii.

Dezbaterea va fi structurată pe trei segmente: un mesaj de salut către alegători, formularea a câte 10 întrebări reciproce şi o adresare finală către cetăţeni.

Întrebările vor avea o durată maximă de un minut, iar răspunsurile vor fi limitate la două minute, urmate de o replică de un minut.

Timpul va fi atent gestionat, iar la expirarea acestuia, microfoanele vor fi deconectate automat.

Un alt element important al regulamentului este interzicerea mesajelor de ură, violenţă sau discriminare. Candiaţii vor fi obligaţi să respecte normele legale, iar intervenţiile care încalcă acest principiu vor fi semnalate printr-un sunet distinctiv.

Ordinea intervenţiilor va fi stabilită prin tragere la sorţi, înainte de începerea dezbaterilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.