
Legumele de sezon in martie
-Ridichi – O cultura de primavara cu crestere rapida, ridichile sunt bogate in vitamina C si antioxidanti, care ajuta la detoxifierea organismului si sustin sanatatea digestiva.
-Spanac –Este o sursa excelenta de fier, acid folic, vitamina K, fibre si antioxidanti care sustin functia creierului, sanatatea inimii si a sistemului imunitar.
-Ceapa verde – Contine compusi sulfurici care sprijina sanatatea ficatului si reduc inflamatiile.
-Usturoi verde – O alegere excelenta pentru stimularea imunitatii si imbunatatirea circulatiei sanguine.
-Morcovi – Acestia sunt culesi in lunile mai reci, dar reusesc sa ramana proaspeti pana la inceputul primaverii. Sunt o sursa excelenta de beta-caroten, care se transforma in vitamina A si sustine sanatatea ochilor, functia imunitara si repararea pielii.
Patrunjel – Un superaliment plin de vitamine si minerale, perfect pentru detoxifiere si sustinerea imunitatii.
De ce este recomandat să mănânci lobodă primăvara? Beneficii despre care nu știai că le are această verdeațăFructele de sezon in martie
-Mere – Acestea sunt recoltate toamna, dar datorita depozitarii la rece, reusesc sa ramana proaspete si disponibile timp indelungat. Merele sunt bogate in fibre, vitamina C si polifenoli, care sustin sanatatea inimii, digestia si controlul zaharului din sange. Prin urmare, sunt perfecte pentru o gustare sanatoasa.
-Pere – Contin multe fibre si sunt excelente pentru digestie si reglarea glicemiei.
-Citrice (portocale, lamai, mandarine, grapefruit) – Ofera un aport ridicat de vitamina C, intarind sistemul imunitar si protejand impotriva racelilor de primavara.
-Kiwi – Recoltat la sfarsitul iernii si la inceputul primaverii, kiwi este o sursa excelenta de vitamina C, avand beneficii pentru piele, digestie si imunitate.
-Banane – Desi nu sunt fructe de sezon local, sunt accesibile in martie si reprezinta o sursa excelenta de energie si potasiu, dar si de vitamina B6 si fibre, ajutand la functia musculara, digestia si energia sustinuta.
De ce sa consumi produse de sezon?Mai multi nutrienti – Fructele si legumele recoltate in sezon au un continut mai ridicat de vitamine si minerale.Gust mai bun – Produsele proaspete au o aroma mai intensa si autentica.Sustenabilitate – Consumul de produse locale reduce amprenta de carbon si sustine agricultura locala.Preturi mai accesibile – Fructele si legumele de sezon sunt mai ieftine decat cele importate.
Dupa cum se vede, luna martie este un moment excelent pentru a incepe sa consumi mai multe legume si fructe proaspete. O dieta bazata pe produse de sezon este nu doar mai sanatoasa, ci si mai gustoasa si mai sustenabila.
sursa: Sfat Naturist